Begeleiding team

Een goed team is het halve werk

Een goed geolied team is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Heel belangrijk zijn de onderlinge dynamiek en de onzichtbare lijnen; het team als systeem. Dat heeft een enorme invloed op het functioneren. Teamcoaching kan hierbij helpen.

Van teams wordt tegenwoordig steeds vaker verwacht dat ze zelfsturend zijn. Maar wie in het team heeft het stuur in handen? Gaat het team de kant op die vanuit het beleid gewenst is? Is dit beleid eigenlijk wel duidelijk en kunnen teamleden dit ook uitdragen? Waar wil het team naartoe, wat inspireert de teamleden en wat hebben ze te vertellen?

De Tuinkamer gaat ervoor

Werkt jouw team niet optimaal, zet dan De Tuinkamer in om dit te veranderen. Samen gaan we aan de slag en passen interventies toe waar nodig.

Systeem in balans

We kijken naar het team als systeem. Op die manier lossen we knelpunten op. Het team bereikt zo meer evenwicht en er ontstaat een inspirerende werksituatie. De sterke punten van de teamleden komen naar voren en we kijken hoe die optimaal benut en versterkt kunnen worden.

Waarom De Tuinkamer

De Tuinkamer is gespecialiseerd in zorgorganisaties.  Er is veel kennis over de cultuur, de functies en hiërarchieën. Begeleiding bestaat uit gesprekken,  interventies en afhankelijk van de cases (kleine) opdrachten.

Tip: De kracht van positieve feedback

Wanneer je ziet dat iemand iets goed doet, geef dan een compliment. Wanneer je ziet dat iemand iets fout doet, vraag dan of je kan helpen. Een werkcultuur waarin dit het uitgangspunt is, creëert een veilige en stimulerende omgeving voor medewerkers. Het haalt vooral de kwaliteiten naar boven en vergroot het zelfvertrouwen en werkplezier.